Katto pään päälle

Reilu viikko on jälleen vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Huh, millä vauhdilla talon valmistuminen etenee. Itse en ole ehtinyt tontilla edes joka päivä käymään ja kun muutama päivä oli mennyt, oli näky sanoisinko mahtava kun talomme näytti jo talolta. Se on vieläkin hienompi ja isompi kuin olimme osanneet ajatella. Minäkin tätä ihmettelin, vaikka olen sentään asunut kolmikerroksisessa omakotitalossa. Miehet työmaalla ovat ahkeroineet. Erittäin kaunista jälkeä ovat tehneet Ari ja Harri (Rakennustyöt Ap Saari Oy) hirsirungon pystytyksessä. Mikä parasta; säiden valtias todella on suosinut meidän rakennusprojektiamme ainakin tähän mennessä (knok knok!). Hirsirunko saatiin siis pystyyn ja katto asennettua, hirret eivät saaneet yhtään vettä taivaalta päälleen. Loistava ajoitus siis. Harri yhden päivän työnä vielä pintakäsitteli hirret niin, että nyt on talomme säältä suojassa. Kelit ovat toki olleet paikoin jäätävän kylmät ja tuuliset, mutta auringon paisteestakin on päästy nauttimaan. Katto on muuten Hongan kautta tilattu, Ruukin konesaumattu peltikatto (Classic) http://www.ruukki.com/fin/katot/etusivu .

Maisemat olohuoneesta ovat kohdillaan

Posi-palkit edesauttavat LVIS-töitä




Ja legendaarisen Tv Shopin sanoin: Eikä tässä vielä kaikki! Kellarikerroksessa meille on isäni tehnyt osaltaan pitkää päivää ja rakentanut väliseiniä. Huoneet alkavat siellä täten hahmottumaan. Tänään puolestaan asenneltiin ikkunoita paikoilleen ja olipa viikonloppuna talomme kellariin ilmestynyt ensimmäinen tilapäinen ovikin. Isähän sen oli käynyt häthätää asentamassa, jossakin välissä. Ikkunoiden (Pisla ikkunat) asentamisessa oli myös oma hommansa ja välillä Harrin taiteilu reunoilla näytti haasteelliselta. Ammattitaidolla hommat kuitenkin sujuvat. Yläkerran välipohjaa on tullut näkyviin myös, vähitellen kokonaisuus hahmottuu.
Ikkunoita kohdillaan





Perheemme kokonaisuuden kannalta hienoa on tietysti kaikki apu isovanhemmilta lastenhoidossa ja nykyisen kodin taloudenhoidossa. Sen ansiosta lapsemme ovat saaneet pitää hoitopaikoista syyslomaa, vaikka me työläiset emme lomaile ja mies on saanut töiden jälkeen käydä raksalla. Melkoisen porukan olemme tueksemme tähän saaneet ja siksi olemme nyt siinä vaiheessa missä olemme. Tänään tontilla kävi vierailemassa myös suunnittelijamme Antti ja Hongan edustajamme Jouni. Heidänkin puolestaan kaikki näyttää hyvältä. Eli "eteenpäin!" sanoi mummo lumessa.
Saatiin myös pipat :)

Kommentit

Suositut tekstit