Kosteiden tilojen laatoitukset isoilla lattialaatoilla ja wc-mallit

Kosteat tilat on pääosin nyt laatoitettu. Suurten lattialaattojen (koko 30x50) ja lattiakaatojen vuoksi ennakoitiin haasteita laatoitustyöhön. Joku sanoi, ettei onnistu, laattojen pitää olla pieniä. Toisaalta esim. Laattapisteellä meille sanottiin, että onnistuu kyllä. Ehtona onnistumiselle on, että lattiakaivo on linjalattiakaivo eikä se perinteinen neliö melko keskellä lattiaa. Tällaisia lattiakaivoja on esim. Unidrainilla (http://www.unidrain.fi/tuotteet/linjalattiakaivo/) tai Geberitilla (http://www.geberit.fi/fi_fi/target_groups/enduser/products_enduser/showers_3/showers.html# ). Unidrainiin olimme tosin päätyneet jo ennen kuin lattialaattoja oli edes mietitty. Tyylikäs muotoilu miellytti silmää kun kiinnitimme huomiota lattiakaivojen ilmeen uudistukseen asuntomessujen kohteissa. Kellarin kylpytiloihin valitsimme mallin Highline -mallistosta, mallin Panel. Yläkerran suihkunurkkaan valittiin puolestaan Classic Line -malliston malli Anniversario. Geberit tuli meille vastaan kun olimme valinneet jo kaivot, joten siksi emme sitä vaihtoehtona pohtineet. Kuvissa vaikuttaa kuitenkin yhtälailla varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Lopulta isoilla laatoilla kylpyhuoneen laatoitus todellakin onnistui. Ystävämme vinkkasi, että käyttäkää Easytiler -laatantasausjärjestelmää, jotta saatte laatat tasaisesti. Tämä vinkki otettiin käyttöön ja kannatti! Lopputulos oli sellainen, mitä toivottiinkin. (Ohessa on linkki tekstiin samasta aiheesta: https://rakennusmaailma.fi/artikkelit/isoja-laattoja-lattiaan ). Eli lattian voi laatoittaa myös isoilla laatoilla, vaikka olisi kaatojakin. Toki laatan pinnassa pitää ottaa tarkasti huomioon laatan liukkaus, jonka määritteenä käytetään ns. R-luokkaa. Tuon lukeman pitää kosteissa tiloissa olla vähintään 9, jotta sitä voidaan käyttää kosteassa tilassa. Mitä korkeampi lukema, sen parempi. Meille tällä lukemalla oli sikälikin erityinen merkitys, että liukastumista osaltaan estävien saumojen määrä jää laatan ison koon vuoksi vähäisemmäksi kuin pienillä laatoilla. Myös tämä on yksi syy siihen, miksi pääosin kylpyhuoneiden lattiat on toteutettu pienillä laatoilla. Me kuitenkin huolellisen harkinnan jälkeen halusimme myös kylpyhuoneen lattiaan isot laatat.
Kellarin kylpyhuoneen laatoitus
Yläkerran kylpyhuone ja wc-tila

Kellarin kylpyhuoneen pukeutumistila

Wc-istuin asennettiin kellariin ja saatiin myös jo käyttöön. Malliksi tuohon tilaan valittiin lopulta Ido Glow rimfree 60, joka on perinteinen lattialla seisova malli. Katutasoon saapui puolestaan seinään kiinnitettävä Ido Glow 66, rimfree. Istuinta ei ole vielä asennettu. Sen sijaan Geberit -säiliö on asennettu, koteloitu ja kosteuseristetty. Vielä laattaa pintaan niin valmista on. Painike toki pitää vielä valita Geberit -malleista. Todennäköisin valinta on tällä hetkellä lasitettu painike. Yläkertaan asennetaan myös lattialle asennettava malli, mutta hieman modernimmalla mallilla muotoilultaan. Malli on niinikään Ido Glow rimfree, mutta malli on 64. Halusin tuon mm. puhdistusta helpottamaan. Nyt ajankohtaisinta on valita lopulliset hanamallit ja kylpyhuoneiden kalusteet. Muut talomme kiintotakalusteet kuten vaatekaapit liukuovineen on valittu keittiötoimittajaltamme Domukselta. Kylpyhuoneet haluamme toteuttaa yleisilmeen vaihtelevuuden vuoksi erilaisilla kalusteilla, joten siksi niistä ei ole vielä lopullisia valintoja tehty. Vaihtoehtoja toki on… Muttei niistä tässä tämän enempää vielä.
Geberit seinä-wc:n säiliö koteloituna

Geberit säiliö asennettuna

Kommentit

Suositut tekstit