Homma hanskassa! Perustukset ja kellari alkuun

Päivät vain vierivät eteenpäin, blogipostaus jälleen hieman jälkijunassa… Sitä se teettää, kun arkinen virkatyö häiritsee näitä raksahommia. ;) Toisin sanoen omalla kohdalla tontilla käynnit ovat rajoittuneet siellä pikaiseen piipahtamiseen työpäivän jälkeen. Sitten kotiin lapsiperhearkea pyörittämään. Maanrakennusvaiheessa perheen miehet olivat tontilla aktiivisesti eli paikalla oli koko ajan omasta porukasta joku, kun työmiehiä oli töissä. Pitivät miehet ja erityisesti ukki huolta työmiestenkin evästyksistä. :) Pienillä jutuilla on merkitystä; perinteisen makkaragrillailun ohella ukki väänsi kotona työmiehille mm. pannaria. Ei huono. ;) Pitkiä päiviä miehet tontilla olivatkin ja lapset ovat saaneet nauttia toisten isovanhempien hoivasta kotona. Olisi kyllä muuten todella vaikeaa sovitella kaikkia näitä arkisia palasia yhteen (lastenhoito, lasten harrastukset, töissäkäynti ja raksaaminen) ilman isovanhempien korvaamatonta apua! Jokainen on kantanut enemmänkin kuin oman kortensa kekoon perheemme tueksi. Käytännössä tämä tietysti merkitsee sitä, että hommat ovat edenneet lopulta aikataulussa, vaikka pari pikku ylläriäkin ensimmäisen maanrakennusurakan loppumetreillä ilmeni…


Kiveä ja kalliota tontilla on ollut riittämiin räjäyteltäväksi, sellaiset vähän alle 200kuutiota. Ja kun kalliot oli räjäytelty ja siirrelty, pohja tasattu jne. osuipa tielle vielä yksi kivenmurikka… Vielä kerran piti vähän räjäytellä, vaikka tarkoitus oli päästä jo salaojia kaivamaan. Onneksi olivat kaivuri ja kaivinkoneenkuljettaja Seppo sekä pommimies Jarmo paikalla ja homma saatiin heti hoidettua perjantaina.
Kivi kengässä - se viime hetkillä räjäytetty kivi
Salaojia kaivettiin ja putkia asenneltiin tiiviisti sitten lauantaina ja homma hoitui siihen pisteeseen, että kellarirakennusporukat pystyivät aloittamaan oman osuutensa sovitusti maanantaina. Valtava kiitos tästä kuuluu kaivurimies Sepolle (Veljekset Niinimäki), joka jousti avuksemme ja oli lauantain apuna tontilla. Perinteisellä lapiomeiningillä aikaa ja voimia olisi kulunut huomattavasti enemmän. Eikä sitä aikaa oikein ylimääräistä olisi ollutkaan, sillä betonit olivat tulossa tontille tiistaina klo 6.00. Reipasta. ;) Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja niin, pieni mainos: alkuvaiheen materiaalit (esim. putket, raudat) tilasimme Starkilta (Tampere, Nekala, http://stark.fi/ ). Sieltä oli meille erittäin hyvä palvelu ja kilpailutuksen jälkeen meille paras vaihtoehto. Sinne keskitämme hankintojamme ja meitä palvelee Juho Pehkonen.

Pieni poikamme, joka aiemmassa postauksessa jo vilahtikin, oli tietysti onnessaan, kun pääsi tuona ylimääräisenä lauantaina perheen miesten kanssa tontille, ”miesten hommiin”. Mikäs sen parempaa! Paikalla olivat kaivurikuskin lisäksi isä ja molemmat isoisät. Poika viihtyikin tontilla hommissa työpäivän loppuun asti eli kuusi tuntia. Ei lähtenyt kotiin, vaikka kyytijöitä olisi ollut. Oli se niin parasta, kun pääsi lapioimaan. Oli muuten kuulemma melko tiukkana myös vanhemmille sedille; jos evästauolle mentiin, poika jäi yhden aikuisen kanssa montulle kaivamaan ja huuteli, että muidenkin pitäisi jo tulla hommiin. :D Työ miehen tiellä pitää vai miten se nyt meni.



Viime maanantaina siis pääsi alkamaan perustusten ja kellarinteko. Tässä vaiheessa työmiehet (ASL-Rakennus Oy) ovat hoitaneet työt siinä määrin, että omaa porukkaa on käynyt tontilla tilannetta lähinnä vilkuilemassa ja seuraamassa. Itsekin pidin parin päivän tauon käytännön syistä ja olihan työ melkoisesti edennyt muutamassa päivässä… Uskomatonta miten nopeasti. Eli hyvältä näyttää, Lammikellari on hyvää vauhtia rakentumassa. :)
Tilanne tiistaina 16.8.
Tilanne lauantaina 20.8.

Kommentit

  1. Hei,

    olemme alkamassa ensi keväänä rakentamaan Harjanteelle ja kiinnostaisi tietää mitä teillä tuli maksamaan nuo räjäyttelyt ynnä muut pohjatyöt ennen perustuksia. Mielenkiinnolla seuraan blogiasi =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! :) Täytyy puolisolta selvitellä, hän on meillä budjettiekspertti ja hankki kaikki tarjoukset. Ja meillähän on myös Facebookissa tuon alueen rakentajien oma ryhmä, missä voi myös keskustelua käydä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit