Koneet käyntiin!


Toissapäivänä klo 07.00 kaivuri oli valmiina tontilla. Siitä se lähti, reilun puolen vuoden suunnittelun jatkeena, omakotitaloprojektin konkretisoituminen.  Kivi kiveltä eteenpäin. (Suunnittelu toki jatkuu ja jatkuu ja jatkuu…. ;) ) Päivän aikana tontilla pyöri useita toimijoita; oli kaivurikuskia, räjäyttelijää, mestaria, kaupungin tarkastajaa ja tietysti omaa porukkaa. Katselmusta tehtiin ja hommat lähtivät suunnitellusti toimimaan. Kävipä tontilla eväineen (niiden valinta oli muuten tosi tarkkaa ja tärkeää hommaa! ;) ) ja lapioineen poikammekin, joka kuulemma miesten mukaan teki "ainoana oikeaa fyysistä” hommaa tontilla (eli otti lapion kauniiseen käteen ja ihan mekaanisesti hoiti homman vanhan ajan tyyliin) . :D :D

Iltapäivällä tontin näkymät olivatkin jo melkoisesti muuttuneet kun oli ilmestynyt reilun kolmen metrin syvyinen kuoppa.

Toisena päivänä jatkettiin kaivamista vielä vähän syvemmälle (reiluun neljään metriin) ja alettiin porailla reikiä kallioon räjäytyksiä varten. Tontin pohjahan on kokolailla täynnä kalliota, joten olisi todellakin ajankohtaista todeta, ”kalliolle, kukkulalle rakennan minä majani”. :) 

Nyt on kaivettu kolme päivää, ensimmäiset paukut on tänään räjäytelty. Kiveä ja hiekkaa siis piisaa, hyvältä näyttää. Tontin takapihasta toki näyttää nyt tulevan huomattavan paljon tasaisempi kuin olimme voineet kuvitella. Eiköhän sinne saa hyvää tilaa futiksen peluullekin. ;)



Perustus- ja kellariasioista en ole vielä kirjoitellut juuri muuta kuin että sellaiset tulee ja Lammi-Kivitaloilta on tilattu. Työmiesten kanssa on käytännön asiat sovittu. Sähköt on tontille tilattu ja vakuutukset hoidettu. Muuta en kovinkaan tarkasti osaa niistä sanoa, vaikka olen kohta kohdalta tavannut kellaritarjouksia. Mutta koska tuo käsitteistö ei ole lähelläkään omaa alaa, en muista yksityiskohtia siinä määrin, että itse niistä kehtaisin mitään kirjoittaa. Lammi ja Lakka ainoastaan kilpailutettiin ja jotain tiedän ontelolaatoista, lämpimästä ja kylmästä harkosta jne.

Mutta! Rekrytoin (ts. maanittelen) aviomiestäni kirjoittamaan jonkun pätkän näistä. Lisäksi myös teknisemmistä asioista kuten lämmitysjärjestelmästä. Hän on nämä meillä käytännössä hoitanut ammattilaisten suuntaan ja raapinut moneen otteeseen päätään putkien, betonien yms. tarjousten kanssa. Toivottavasti pian siis saadaan blogiin enemmän tuosta aiheesta, koska taloa ei oikein voi olla ilman perustuksia ja lämpöä/viilennystä ja ilmanvaihtoakin tarvitaan. ;) Sen verran tässä lyhyesti vain mainitsen, että lämpö tuotetaan maalämmöllä ja toteutetaan vesikiertoisena lattialämmityksenä. Viilennystä hoidetaan kattokonvektorilla. Varalämmönlähteeksi esim. sähkökatkojen varalta meille tulee myös tunnelmaan lisäarvoa tuova varaava takka.

Kommentit

Suositut tekstit